Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag är fortfarande mitt i min personliga utveckling«
Kristofer Lund

Kristofer Lund

Funktionsansvarig, Nordlo

– Min karriär började 2006 med att jag gick en KY-utbildning som hette Datanätteknik på högskolan i Jönköping. I utbildningen ingick 16 veckors praktik, och jag fick möjlighet att vara här på Nordlo. När praktiken led mot sitt slut visade det sig att de hade fortsatt behov av mig – så jag har varit kvar här sedan dess.

– Nordlo hjälper företag i hela Norden med IT-miljöer och digitalisering – och alla nödvändiga kringtjänster. Vi har inga egna affärssystem utan installerar, anpassar och supportar de stora systemen, som Microsoft 365.

– I ett normalt kundprojekt är två eller tre personer från oss involverade. Mitt team kommer oftast in som stöd om uppdragen blir större. Det kan till exempel röra sig om att vi tar över en hel IT-miljö åt en kund. Då är vi kanske totalt fem personer som jobbar tillsammans.

– Nordlo finns på 46 orter i Sverige och Norge, men det där lilla ”lo”-et sist i vårt namn står för ”lokala”. Många i vår bransch har sin support centraliserad. Vi gör tvärtom. Alla våra kontor har ett eget supportteam – och det uppskattar kunderna. De ringer alltid en och samma person, som både kan deras verksamhet och finns nära till hands, fysiskt. Den tryggheten är nog värdefullare än de flesta tror.

– Vi tar gärna hand om helheten i ett företags IT-miljö. Det finns en uppenbar kundfördel även där: man behöver inte jaga flera olika leverantörer när något strular. Men även i de fall då vi inte levererar allt, händer det ofta att vi ändå står för hela supporten sedan.

– Jag gillar att Nordlo har så tydliga mål som företag och att det finns många vägar framåt för oss som jobbar här. Det har aldrig varit några problem om jag velat utvecklas. Men det är inte så vanligt att folk byter mellan Nordlo-orterna. Snarare bygger man oftast sin karriär utifrån det lokala kontoret.

– Jag har själv haft fem olika tjänster här på Nordlo sedan jag började 2006. Just nu håller jag på att växa in i min nya roll som funktionsansvarig, något jag bara har varit i ett halvår. Så på det sättet är jag fortfarande mitt i min personliga utveckling.

– Det råder brist på IT-kompetens i Jönköping, och vi är ibland många som konkurrerar om samma personer. Självklart finns det även massor av arbetsgivare i storstäderna som skriker efter min kompetens. Men jag har valt att stanna kvar här. Pulsen i Stockholm har aldrig varit min grej. Det låter kanske lite tråkigt, men det jag gillar allra mest med Jönköping är tryggheten. Allting är så lugnt och välordnat.

– Jag bor med min fru och våra två barn i Furusjö, som ligger mellan Habo och Mullsjö. Pendlingen tar ungefär en halvtimme åt varje håll. Att Habo är ett riktigt guldsamhälle för barnfamiljer har jag alltid vetat, eftersom jag själv växte upp där. Det var en starkt bidragande orsak till att vi ville bo där.

– När jobbet är som bäst är enkelt att svara på. Det är när kunden säger ”Det här blev riktigt bra”. När vi har suttit länge i ett innovationsprojekt – som kan fortgå under ett helt år ibland – är det ju rätt skönt att kunden faktiskt är nöjd när det väl är färdigt.

Det bästa med Jönköping

»... är nog för min egen del tryggheten. Att allt är så lugnt och välordnat.«

Nordlo

Nordlo

Nordisk närvaro, lokala rötter Vi är IT-partnern som sätter våra medarbetare och kunder först. Vi har en decentraliserad organisationsmodell där vår strävan och vilja är att ständigt förbättra och utmana. Våra ledord är att vi jobbar tillsammans, vi agerar med hjärtat och skapar affärsvärde för våra kunder.

För oss är digitalisering ett mänskligt hantverk, där digitala lösningar förenklar och förbättrar människors arbetsliv. Tillsammans kan vi skapa hållbar tillväxt som gör att din organisation står väl rustad inför framtiden, med kraften att skapa ett bättre samhälle.

Idag omsätter Nordlo 1,7 miljarder SEK och ambitionen är att bli dubbelt så stora inom tre år. Vi är idag 800 medarbetare som finns på 46 kontor i Sverige och Norge och växer stadigt organiskt och via nya förvärv.

Nordlos karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping