Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag gör webben tillgänglig för alla«
Fadi Chamoun

Fadi Chamoun

Fullstack-utvecklare, Knowit

– Ända sedan jag var liten har jag älskat att hålla på med datorer. Och idag älskar jag att jobba med webb. Det är ren kärlek, helt enkelt. I min roll som fullstack-utvecklare är jag med och bygger helheten, från användarupplevelsen till funktionerna bakom.

– Tillgängligheten är det allra viktigaste. Oavsett vem man är ska man kunna ta del av innehållet på en webbplats. Nu finns det ju lagstiftning kring det, men Knowit har haft det som fokus i många år. Offentlig förvaltning leder utvecklingen, men även företag behöver idag tänka mer på hur deras digitala lösningar är utformade.

– Knowit är en välkomnande arbetsplats där alla hjälps åt och ställer upp. Jönköpingskontoret är en del av Knowit Experience och vi är inriktade på webb, appar och digital marknadsföring. Vi är runt 30 medarbetare och växer hela tiden.

– Jag gick Grafisk design och webbutveckling på högskolan och drev sedan egen webbyrå i fem år. Därefter var jag IT-ansvarig och teamledare på Jysks lager i Nässjö. Det var kul, men för att slippa pendla började jag titta efter jobb på närmare håll. Jag sökte en tjänst som webbutvecklare på Knowit och började här 2019. På morgonen har jag tjugo minuters promenad till jobbet, och det är perfekt.

– När jag inte jobbar spenderar jag gärna tid med familjen, hunden och vännerna. För mig är det värdefullt att umgås med andra så mycket jag kan – fika, gå på bio, träffas och dela idéer.

– Jag växte upp på Ekhagen här i Jönköping och vi flyttade till Torpa strax innan jag började högstadiet. Där bor jag fortfarande, fast numera i bostadsrätt med fru och hund. Härifrån känns det som att det är nära till allt – och det kommer dröja innan jag flyttar. Nybyggda Munksjöstaden har också gett nytt liv åt den här delen av stan.

– En sak som är lite speciell med Jönköping är att det finns så många IT-företag, trots att vi inte är en storstad. Dessutom ligger de flesta av dem inne i stan, inte ute i någon företagspark. Det känns som en stor fördel för den som flyttar hit för att jobba med IT och vill bo centralt. Förmodligen kommer man då att ha gång- eller cykelavstånd till kontoret.

Det bästa med Jönköping

»... är nog promenadstråket vid Kålgården. Det är så fint där – och perfekt om man har hund. Sedan tycker jag att stadsparken är underskattad, det är en speciell upplevelse även på hösten och vintern«

Knowit

Knowit

Knowit är ett nordiskt powerhouse för framtidens digitala lösningar. Vår vision är att skapa ett mer hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation.

Grow. Make a difference. Together.

I vår innovativa och snabbrörliga miljö ser vi att utvecklingen sker i mötet mellan ansvarsfulla ledare och medarbetare. Det ger oss förutsättningar att utmana våra kunder och utveckla bättre digitala lösningar. Med 3800 digitaliseringskonsulter i sex länder möjliggör vi en hållbar samhällsutveckling. I Jönköping är vi just nu runt 70 konsulter.

2019 fick vi Allbrightpriset som Stockholms börsens mest jämställda bolag, och sedan samma är är vi helt klimatneutrala med ett mål om att år 2045 vara helt fossilfria.

Knowits karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping