Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag hjälper företag att ta bättre beslut«
Albin Svanström

Albin Svanström

Business Intelligence-konsult, Drake Analytics

– Väldigt förenklat kommer nya kunder till oss när deras datamängd blivit så stor att de inte längre kan förstå sin verksamhet. Vanliga kalkylprogram räcker inte till för att utveckla affärerna på ett rationellt sätt eller identifiera problemområden.

– Jag visualiserar och skapar grafik av kundernas data, så att helheten blir överskådlig. Därmed blir det lättare för kunderna att ta bättre beslut. Många företag idag har digitaliserat allt och de får ut massor av siffror från sina system, men det är fortfarande få som vet vilka enorma möjligheter det ger.

– När Drake startades 2014 var vi bland de första i Sverige att fokusera på visualisering av data. Idag är det många fler som konkurrerar om uppmärksamheten – men det finns också allt fler kunder som inser värdet. Den kurvan pekar bara uppåt.

– Drake ser jag som en väldigt platt organisation och det var likadant när jag började 2018. De tre ägarna är själva konsulter som vi andra – vilket skapar en stark sammanhållning och en större närhet mellan kollegor. Vi hjälper varandra, helt enkelt.

– Jag var tio när min familj flyttade till Jönköping, och enda tiden jag bott någon annanstans sedan dess var när jag och min tjej pluggade i Linköping. Efter examen flyttade vi tillbaka hit och det kändes bara naturligt. Vi har alltid bott på Kålgården, fast med två barn är vi nu inne på tredje lägenheten. Det jag gillar med Kålgården är att det ligger mitt i stan, vilket betyder nära till precis allt.

Det bästa med Jönköping

»... är närheten till allt.«

Drake Analytics

Drake Analytics

Drake Analytics är ett oberoende konsultbolag och helhetsleverantör av Data Analytics & Data Management. Drake hjälper organisationer och företag att lösa komplexa affärsproblem med strategisk användning av data. Vi växer fort och är i dagsläget ca 35 konsulter med kontor i Linköping, Jönköping, Stockholm och Göteborg.

Drake Analytics karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping