Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag utvecklar både människor och teknik«
Claes Bergenholtz

Claes Bergenholtz

Systemutvecklare och konsultenhetschef, Combitech

– Efter att ha rest runt i Sverige och bott i flera olika städer, så kändes det tillslut rätt att komma hem till Småland igen. Jag är uppvuxen på landet utanför Ljungby, men har alltid haft mina vänner och min bas i Jönköping. Det är en perfekt blandning av stor- och småstad!

– Min karriärväg har inte varit spikrak. Först studerade jag HR och jobbade som chef inom det området i Göteborg under några år. Men ju mer tiden gick desto mer kände jag att jag ville syssla med något mer tekniskt. Efter många funderingar tog jag beslutet att studera till dataingenjör i Jönköping – vilket nu har lett mig till jobbet som konsult här på Combitech.

– Sammanlagt har jag bott här i stan i åtta år, men inte sammanhängande. I olika omgångar har jag bott både i Oslo och Göteborg – men nu är planen att stanna här.

– Just nu är jag mjukvaruutvecklare i ett konsultuppdrag hos Saab. Vid årsskiftet steg jag också in som konsultchef på Combitech, så mitt arbete handlar om att utveckla både människor och teknik.

– I mitt uppdrag utvecklar jag och mina kollegor appar till ett träningssystem för militärt bruk. Det är ett samarbete som fungerar väldigt bra, där vi hjälper varandra att lyckas. Och det är verkligen häftigt att vara en del av utvecklingen av Saabs avancerade produkter och system.

– Utanför jobbet har jag en aktiv fritid, där jag tränar flera dagar i veckan, träffar vänner och försöker även hålla diverse hobbyprojekt igång. På somrarna spelar jag volleyboll på Vätterstranden varje vecka, och på helgerna åker jag iväg eller är ute och gör något inom friluftsliv.

Det bästa med Jönköping

»... staden har en perfekt storlek – stor nog för att alla karriärmöjligheter ska finnas, men liten nog för att det ska vara cykelavstånd till allt.«

Combitech

Combitech

Vi på Combitech accelererar utvecklingen av ett smartare, mer hållbart och mer motståndskraftigt samhälle. Genom att kombinera vår solida erfarenhet och kunskap från försvars- och industrisektorn säkerställer vi att verksamheter, samhällen och vårt totalförsvar står stadiga inför framtidens utmaningar.

På kontoret i Jönköping arbetar vi med spännande projekt med kompetenser inom IT, embedded software, management och mycket mer. Du har möjlighet att få arbeta ute hos våra kunder såväl som i vår väl utvecklade inhouseverksamhet.

Vi är en nordisk lösnings- och konsultpartner som utgörs av 2100 passionerade experter som tillsammans med våra kunder arbetar med att utmana teknikens gränser för att göra skillnad.

Technology with a purpose, helt enkelt!

Combitech karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping