Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag simulerar allt som kan gå snett, så vi hittar vägen framåt«
Eva Holmquist

Eva Holmquist

Testspecialist, Sogeti Sverige

– Jag testar kunders system och applikationer innan de sätts i drift för att se om de fungerar tillräckligt bra. Det handlar om att simulera allt som kan hända när tusentals människor börjar använda ett system, vilket kan vara knepigt att förutse.

– Framför allt arbetar jag med Region Jönköpings län. De senaste åren har jag jobbat mycket med att testa nya trafikledningssystem och betalsystem för kollektivtrafiken. Jag är den enda testspecialisten på Regionen och det roligaste är att jag är spindeln i nätet, håller föredrag, utbildningar och träffar mycket människor.

I grunden är jag civilingenjör och har arbetat på flera IT-bolag i Jönköping under 30 år. Mycket har ändrats längs vägen. Förr gjordes allt från grunden, även hårdvaran. Idag är det programvarubibliotek där man sätter ihop delarna. Det går snabbare och enklare, samtidigt som alla system blir beroende av varandra.

– Jag har bott i Jönköping sedan 1991. Det är en tillräckligt stor stad som är inne i en positiv spiral. Det finns gott om natur och ett rikt uteliv med ett stort utbud av restauranger och konserter.

– På fritiden skriver jag science fiction- och fantasyböcker. Några finns i tryckt form, men de flesta är e-böcker och noveller. Två av böckerna utspelas i Jönköping, det är vad som brukar kallas urban fantasy. Och jo, jag har skrivit en bok om test också, som vänder sig till studenter.

Det bästa med Jönköping

»... är den positiva känslan hos en stad som växer.«

Sogeti Sverige

Sogeti Sverige

Sogeti Jönköping präglas av en positiv attityd där vi brinner för våra kunder, hjälper varandra och har kul på jobbet. Medarbetarna är vår främsta resurs och det är vår absoluta övertygelse att om medarbetaren mår bra, trivs och får chans att utvecklas så kommer kundnöjdhet och övriga resultat på köpet. Vi är en helhetsleverantör av IT-tjänster vilket innebär att vi hanterar samtliga delar av den digitala affären, från strategiarbete, effektkartläggningar, UX/design, arkitektur, kravställning till att utveckla, testa samt leda och driva projekt och förvaltning.

Vi erbjuder spännande och utvecklande uppdrag inom bl.a. webb/e-handel, Cloud, Data/AI, test och kvalitetssäkring etc. för kunder inom många olika branscher. På Sogeti har du möjlighet att växa och utvecklas både som person och som konsult.

Sogeti Sveriges karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping