Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag gör data till insikter så att våra kunder kan ta faktabaserade beslut«
Daniel Altgärde

Daniel Altgärde

Team Lead och Business Intelligence Consultant, Exsitec

– Jag började på Exsitec 2019 som trainee inom affärsområdet Insikt, där jag sedan fortsatte som konsult. Traineeprogrammet är gemensamt för våra kontor i Sverige, Danmark och Norge och det är väldigt strukturerat. Alla får en övergripande utbildning i vår affär plus specialträning inom de produkter man ska jobba med.

– Inom Insikt hjälper vi våra kunder att få nya och bättre insikter genom att visualisera deras data. Då kan de ta faktabaserade beslut och i slutändan tjäna mer pengar. Ungefär 80 % av arbetstiden lägger vi på befintliga kunder och 20 % på nya. Jag tycker att det bevisar att vi levererar värde över tid.

– Så länge det stämmer med Exsitecs mål har man som medarbetare här stora möjligheter att arbeta med det man drivs av. Jag vill till exempel utveckla mina ledaregenskaper, medan andra vill specialisera sig inom tekniska lösningar.

– Ett naturligt nästa steg efter min traineetid var att jag själv fick leda nya trainees. Och sedan något år tillbaka är jag inte bara konsult utan även teamledare – och det gör arbetsdagen omväxlande och rolig. Jag har hela tiden känt att jag har fått värdefullt stöd och all nödvändig utbildning för att möta nya utmaningar.

– Jag är uppvuxen utanför Jönköping och efter Teknikprogrammet på Bäckadalsgymnasiet flyttade jag och min fru till Linköping. Det berodde framför allt på att här i Jönköping fanns inte just den utbildning jag ville gå, civilingenjör inom industriell ekonomi på magisternivå.

– Efter ett par år i Linköping kände vi att det var dags att flytta tillbaka till Jönköping, där vi båda har våra familjer. Just nu hyr vi ett hus utanför Taberg i väntan på att hitta drömtomten och bygga något eget.

– Exsitecs kontor ligger nära stationen i centrala Jönköping så jag brukar ta tåget in till stan – och det funkar supersmidigt. Men under sommarhalvåret har jag i alla fall som ambition att cykelpendla också.

Det bästa med Jönköping

»... är närheten till naturen . Är det bara snö så hittar du mig troligtvis i något av skidspåren nära där vi bor.«

Exsitec

Exsitec

Exsitec är specialister på verksamhetssystem och digitalisering som driver företag framåt. Vi hjälper våra kunder att få bästa möjliga digitala stöd för sin verksamhet och att nå en effektivare arbetsvardag, vi ger dem överlägsna kundupplevelser och smartare dataanalyser. Exsitec har över 500 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark, med kombinerad kompetens inom IT, digitala affärer, verksamhetsstyrning och affärsutveckling.

Vi har flera år i rad blivit utnämnda till Karriärföretag och uppmärksammats som en unik och spännande arbetsplats. Exsitec jobbar aktivt med att förbättra jämställdhet och mångfald – och 2022 nåddes en milstolpe när vi fick utmärkelsen Jämställt IT-bolag av företaget Cinode.

Exsitecs karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping