Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag är med och utvecklar framtidens avioniksystem«
Sam Florin

Sam Florin

Mjukvaruutvecklare, SAAB

– Jag studerade till högskoleingenjör inom datateknik vid KTH i Stockholm. Under studietiden fick jag möjlighet att göra mitt examensarbete på Saab Surveillance i Huskvarna. Det handlade om mjukvaruprocessen och verktygskvalificering mot flygindustrin.

  – Efter examen blev jag erbjuden att vidareutveckla mitt examensarbete hos Saab. Och när det var färdigt fick jag erbjudande om att fortsätta på företaget som mjukvaruutvecklare. Nu jobbar jag främst med kravhantering, design och implementation i ett av våra projekt inom fiberoptiska sensorsystem.

– Vi arbetar i mindre team där vi lär känna varandra väl. Flera av oss rör sig mellan olika delar av utvecklingskedjan. Det leder till bättre diskussioner där vi snabbare löser problem och får en bättre förståelse för helheten.

– Det är både häftigt och utmanande att vara en del av utvecklingen av Saabs avancerade produkter. Saab är en bra arbetsgivare som uppmuntrar till vidareutveckling. Det finns många områden man kan specialisera sig inom, man har möjlighet att prova nya saker och man kan arbeta i projekt med olika inriktningar.

– Utanför jobbet ägnar jag mig mycket åt idrott, främst bollsporter. Jag bor i centrala Jönköping och jag uppskattar att det är så smidigt att både ta sig till jobbet och mina olika fritidsaktiviteter. Jönköping är en fin gammal stad med mycket vatten och nära till naturen. Det är en stad som funkar både på sommaren och vintern.

Det bästa med Jönköping

»... är att staden är lagom stor. Nästan allt finns på gång- eller cykelavstånd«

SAAB

SAAB

Namnet Saab skapades först 1937 då ett bolag med uppdrag att utveckla ett svenskt stridsflygplan bildades. Men bolaget har ändå rötter flera hundra år tillbaka i tiden. Redan 1646 grundades ett järnbruk i Bofors, samma århundrade som Karlskronavarvet grundlades. Varvsjätten Kockums föddes 200 år senare. I dag ingår de alla – tillsammans med många andra svenska säkerhetsföretag – i försvarskoncernen Saab. Saabs historia speglar därmed Sveriges försvarshistoria – på marken, i luften, till sjöss och i samhället.

Vi har genom åren utvecklats till att bli världsledande inom flera områden rörande säkerhet och försvar och är stolta över vår roll i Sveriges totalförsvar.

Vår vision är - It´s a human right to feel safe!

Saab karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping