Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag skapar digitala arbetsplatser«
Miguel Alonso Riveiro

Miguel Alonso Riveiro

IT-konsult, Telia Cygate

– Jag arbetar med förstudier, pre-sale, design och införande av IT-infrastruktur hos våra kunder, som framför allt är myndigheter och större företag. Det blir även en hel del kring drift, felsökning och säkerhetsfrågor. Jobbet är som bäst i samband med införandet av pilotprojekt, när man ser att det man planerat för fungerar i verkligheten.

– Intresset för digitala arbetsplatser vaknade när jag arbetade på IBS här i Jönköping. Sammanlagt har jag jobbat på fyra IT-företag i stan, men på Telia Cygate har jag verkligen blommat ut.

– Företaget håller världsklass, med en bra kultur och bra karriärmöjligheter. Här i Jönköping är vi omkring 30 konsulter. Arbetsmiljön är jättebra och ledarskapet är fantastiskt. Många gånger är det långa uppdrag och mycket tid på plats hos kund, vilket gör att man lär sig kunden ordentligt.

– Idag bor jag i Byarum utanför Vaggeryd med fru och barn. Jag har alltid trivts bra i Jönköpingstrakten och vill vara kvar här. När jag kom hit 1999 trodde jag att Jönköping var en tråkig stad, men redan då blev jag överraskad över att utelivet och kulturen var så levande. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Några favoritplatser är Sannabadet i Vättersnäs, naturreservatet i Strömsbergsskogen och Dumme mosse. Och en ledig dag sätter jag mig gärna på John Bauer Hotels uteservering, tar en öl och tittar på vad som händer runt omkring.

Det bästa med Jönköping

»... är nog att utelivet och kulturen är så levande.«

Telia Cygate

Telia Cygate

Sedan 1978 är vi nördigast i IT-branschen och med nätverk och säkerhet i vårt DNA kan vi uppmuntra våra kunder att utforska möjligheterna med digitalisering och molntjänster på ett tryggt sätt. Sedan 2006 är vi också en del av Telia Cygate Company och det ger oss en stabil grund att stå på. Vi är 650 anställda lokaliserade på 21 kontor i Sverige. Vi tar med oss kompetens och glädje till alla möten, för vi vet att idéerna som bidrar till de mest hållbara lösningarna hittar oss när vi känner oss trygga och har roligt tillsammans. Vi är generösa och inkluderande i relation till varandra och vi ser mångfald som en möjlighet.

Telia Cygates karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping