Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag leder IT-utveckling för svensk mat på våra bord«
Sandra Brolin

Sandra Brolin

Biträdande avdelningschef, Jordbruksverket

– Jag jobbar som biträdande avdelningschef i ledningsgruppen för utveckling och digitalisering på Jordbruksverket. Vi ansvarar för verksamhetsutveckling, systemutveckling, systemförvaltning och infrastruktur – och jobbar tätt tillsammans med våra olika verksamhetsområden.

– I ledningsgruppen skapar vi förutsättningar för att alla ska kunna lyckas i sitt arbete. Det är så roligt att vi lyckats göra de lite fyrkantiga byråkratiska strukturerna mer flexibla och anpassade efter vår komplexa verksamhet. Nu kan vi med stolthet säga att vi är agila i hela organisationen, inte bara i systemutvecklingsteamen.

– Jag är uppvuxen här i Jönköping, men lämnade stan för att plugga till civilingenjör i Uppsala och göra karriär i Stockholm. 15 år senare, med man och två barn, flyttade jag tillbaka hem och det är det bästa beslut jag tagit.

– I Jönköping finns allt man behöver bara några minuter bort; trevliga restauranger, bra skolor och barnomsorg, mängder av fritidsaktiviteter för barnen, fina skogar och naturreservat, och det bästa av allt – massor av vatten mitt i stan.

– På Jordbruksverket har jag hittat min perfekta arbetsplats, där det är utmanande och utvecklande varje dag. Det är så häftigt att jobba med systemutveckling som på riktigt gör skillnad för Sverige och för maten på våra bord. Vem vill inte göra det liksom?!

Det bästa med Jönköping

»... är att allt man behöver finns bara några minuter bort – och att det finns massor av vatten mitt i stan!«

Jordbruksverket

Jordbruksverket

Jordbruksverket arbetar i huvudsak för att Sverige ska ha en konkurrenskraftig, hållbar och lönsam matproduktion, att Sverige ska nå sina miljömål och att Sverige ska ha ett gott skydd av djur, växter och hälsa. Vi bidrar till en levande landsbygd.

Huvudkontoret finns i helt nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand i Jönköping och här arbetar ca 900 personer med många yrken och titlar, t ex agronomer, ingenjörer, ekonomer, jurister och systemutvecklare. Totalt har Jordbruksverket ca 1800 medarbetare inkluderat våra 9 lokalkontor och distriktsveterinärer i hela Sverige.

Utveckling- och digitaliseringsavdelningen ansvarar för Jordbruksverkets verksamhetsutveckling, systemutveckling, systemförvaltning och infrastruktur. Vi är cirka 280 medarbetare och konsulter som jobbar tillsammans med våra olika verksamhetsområden för att leverera den utveckling och de IT-stöd som behövs.

Jordbruksverkets karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping