Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag jobbar med Jönköpings roligaste produkt«
Erik Hårsmar

Erik Hårsmar

Mjukvaruutvecklare, Husqvarna Group

– Jag utvecklar mjukvaran inuti Husqvarnas robotgräsklippare, och apparna som man hanterar klipparen med. De nya tekniska möjligheterna, kundernas förväntningar och de många modellerna gör att det krävs en enorm arbetsinsats från utvecklarna. När jag började 2015 var vi 10 personer som arbetade med utveckling. Nu är vi 60, varav 40 sitter här i Huskvarna.

– Att jag jobbar på Husqvarna är ingen slump. Tidigare var jag IT-konsult men ville specialisera mig. Jag tänkte på teknikprylar som kommer från Jönköping och kom fram till att det vore allra roligast att jobba med robotgräsklippare.

– Det är lite speciellt att jobba med en produkt som de flesta svenskar känner till och är intresserade av. Även om robotklipparen har funnits i mer än 25 år är vi fortfarande mitt i teknikskiftet. Marknaden kommer bara att fortsätta växa, särskilt när det finns så många länder där produkten ännu är relativt okänd.

– Ursprungligen kommer jag från Herrljunga och hamnade i Jönköping efter att ha pluggat på Chalmers och jobbat i Åre. Nu känner jag mig rotad här och bor i en villa med fru och två barn. Jag uppskattar allt vatten och det kuperade landskapet. Att Jönköping växer har sina nackdelar i vardagen ibland – det kan vara trångt i trafiken. Men det känns ändå bra att vara en del av något som hela tiden lever och utvecklas.

Det bästa med Jönköping

»... är nog allt vatten och det kuperade landskapet. Kanske är det lite extra speciellt för mig som kommer från Västgötaslätten, haha.«

Husqvarna Group

Husqvarna Group

Husqvarna Group är världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. I sortimentet ingår motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Koncernen är också ledande i Europa inom bevattningssystem för trädgårdsskötsel och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för bygg- och stenindustrin. Husqvarna Groups produkter och lösningar säljs i mer än 100 länder. 330 år av innovation har format företaget och bidragit till den passion som driver medarbetare och företaget framåt. Husqvarna Group värnar om miljön och sina medarbetare. Företaget har cirka 14 000 anställda i 40 länder.

Husqvarna Groups karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping