Vad gör du här?

Här får du möta några av de som valt att göra karriär, leva och utvecklas i Jönköping. Varje story är ett svar på vår inledande fråga: Vad gör du här?

»Jag gör allt från förstudier till problemlösning«
Arvid Josefsson

Arvid Josefsson

Lösningsarkitekt, Fellowmind

– För elva år sedan fick jag jobb på dåvarande Pdb, som var ett starkt varumärke här i Jönköping, som nu har blivit Fellowmind – och där är vi nu.   

– Fellowmind arbetar inom flera områden, från affärssystem till intranät, allt på Microsofts plattform. Jag tillhör ett team som jobbar med kundunika applikationer och lösningar, sånt som inte går – eller bör – lösas i standardapplikationer. 

– Jämfört med innan är det större projekt och fler utmaningar nu när vi är Fellowmind – och det gillar jag. Min roll breddas delvis och jag får chansen att samarbeta med våra andra områden. Jag sysslar med allt från förstudier och införsäljning till integration och problemlösning. 

– Det är även mycket som händer internt och jag ser fram emot att vara med på resan. Förändringar kan ibland skapa oro, men jag ser det som att det skapar nya möjligheter i karriären.  

– Tidigare bodde jag och min fru i centrala Stockholm, men när vi fick barn och behövde mer utrymme var det svårt att hitta något i rätt storlek och pris utan att förlora hela ”stockholmskänslan”. Vi har båda rötter i närheten av Jönköping, så vi valde att återvända hit och nu bor vi i ett hus på Bymarken. 

– Närheten till jobbet, barnens skola och våra olika aktiviteter är så värdefull i vardagen. Det är det som är så bra med Jönköping, allt finns max 15 eller 20 minuter bort.

– En ledig dag cyklar jag gärna mountainbike, ofta på stigarna vid Hallby, men det finns massor av fina MTB-leder även söderut mot Taberg och i Huskvarna, och jag gillar att cykla längs Vättern långa sträckor. Om jag skulle flytta från Jönköping vore nog just Vättern det jag skulle sakna allra mest.

Det bästa med Jönköping

»... är närheten mellan jobb, skola och aktiviteter. Allt finns högst 15–20 minuter bort.«

Fellowmind

Fellowmind

Fellowmind är en europeisk marknadsledare inom digital transformation och kombinerar djup branschkunskap och personlig vägledning med Microsofts molntjänster för hela affärsplattformen, från ERP, molninfrastruktur, dataanalys och AI, till CRM, intranät och Modern Workplace. Fellowmind har ca 2000 medarbetare i 6 europeiska länder varav ca 420 medarbetare i Sverige fördelat på åtta orter; Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Halmstad, Växjö och Kristianstad.

Fellowminds karriärsida
DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

DET BÖRJAR MED EN MATCHNING

Du hittar det där jobbet som känns precis rätt för dig — och plötsligt vet du precis vart du är på väg.

Lediga tjänster i Jönköping